Afvoerbuizen in aluminium of pvc

Afvoerbuizen van voorgelakte aluminium

Eindelijk kunt u met de aluminium regenwaterafvoer afstappen van de traditionele zinken of koperen afvoerbuis aan uw gevel. Dankzij de diverse kleuren kunt u de afvoerbuis laten opgaan in de kleur van de gevel of net laten accentueren met een moderne tint.

De afvoerbuizen zijn vervaardigd uit een voorgelakte 0,7 mm aluminiumband met eenzelfde kwaliteit en kleur als de goten. De afvoerbuis heeft een gefelste naad.

De waterafvoeren zijn evenwel niet naadloos, maar zijn buizen van 3 m met een mof. De verschillende delen worden dus in elkaar geschoven en er komt opnieuw geen laswerk bij te pas. De bijhorende bochten zijn konisch en schuiven dus in de afvoerbuis. Ook hier worden de bochten niet vastgelast aan de afvoerbuis.

Ronde of vierkante regenwaterafvoeren

De ronde hemelwaterafvoer is verkrijgbaar in diameter 80 en 100 mm. Voor de vierkante afvoerbuis is het gamma beperkt tot 80 x 80.

Bevestiging voor afvoerbuizen

De bevestigingsbeugels, zowel rond als vierkant, voor de afvoeren zijn openschroevende beugels, gegalvaniseerd en gepoederlakt in de kleur van de afvoerbuis.

Het achterste gedeelte wordt in de muur bevestigd met pvc-pluggen en draadschroeven of met slagschroeven. Het voorste gedeelte wordt op het achterste geschroefd nadat de buis ertussen werd geplaatst. Alle schroeven zijn roestvrij (inox).

Afvoerbuizen van pvc

Deze afvoerbuizen zijn vervaardigd uit 1.4 mm dikke pvc. Ronde regenwaterafvoeren verkrijgbaar in diameter 80 en 100 mm, in de kleuren grijs, bruin, wit en zwart.

De pvc-afvoeren zijn het meest gebruikt bij de agro- en industriële gebouwen, minder bij woningen, maar daar ligt de keuze bij u.
Voor de afvoer van uw hemelwater bent u bij ons aan het juiste adres. Neem daarom vandaag nog contact met ons op.

Back to Top