Verschillende bevestigingsmethodes ook geschikt voor uw woning

Verborgen ophanging met hiddenhanger

Dit is een aluminium beugel die in de kraal van de goot wordt vastgeklemd. Goot en binnenbeugels worden door middel van roestvrije schroeven aan de boordplank bevestigd.

Dit unieke bevestigingssysteem is volledig roestvrij en enkel toepasbaar voor de aluminium dakgoot. Dit geeft de dakgoot een zeer modern karakter met strakke lijn zonder onderbrekingen door lasnaad, koppelstuk of gootbeugel.

Deze bevestigingsmethode is opnieuw toepasbaar voor zowel woning- als industriebouw.

Speciale bevestigingen voor naadloze dakgoten

Voor industriële en agrarische gebouwen wordt er voornamelijk met een binnenbeugel gewerkt die bevestigd wordt op een boordplank of op een achterliggende houten keper of balk.

Toch moet er dikwijls geopteerd worden voor een andere vorm van bevestiging en dit afhankelijk van de wand- en/of dakconstructie.

In geval geen boordplank of keper beschikbaar is, kan de goot door middel van binnenbeugels met speciale schroeven voor dak- en wandbeplating rechtstreeks op de wandplaat vastgeschroefd worden. Toch wordt er aangeraden om een extra profiel te voorzien waaraan de goot kan bevestigd worden.

Wanneer de dakplaten, zij het nu staal of eterniet, te ver oversteken kan de goot niet aan een wandelement bevestigd worden. Deze kan wel op de dakplaat geklemd worden door middel van een klembeugel, waarbij de goot dan zowel op een boordplank als in een buitenbeugel kan gemonteerd worden. Een andere mogelijkheid is een geplooide aluminium beugel op maat in plaats van een klembeugel. Hierbij wordt bovenstaand principe behouden.

Bevestiging met klassieke gootbeugel

Net zoals iedere klassieke hanggoot wordt de goot gemonteerd met een gootbeugel. Dit is een warm gegalvaniseerde stalen beugel bekleed met een pvc-coating overeenkomstig het kleur van de dakgoot.

Er kan gewerkt worden met een staartbeugel die wordt bevestigd op de dakstructuur of met een renovatiebeugel die rechtstreeks bevestigd wordt op de boordplank. De gootbeugels worden altijd bevestigd met roestvrije schroeven.

In beide gevallen wordt de goot in de beugels gelegd en vastgeklemd met een montagelip aan voor- en rugzijde van de goot. Deze traditionele bevestigingsmethode is toepasbaar op zowel industrie- als woningbouw.

U zoekt een oplossing voor hemelwaterafvoer en/of isolatiewerken? Vanwael is uw partner voor kwaliteit. Neem gerust contact met ons op.

Back to Top