Verschillende bevestigingsmethodes voor het laatsen van alu dakgoten

 Vanwael bvba - BevestigingsmethodesEr zijn heel wat verschillende bevestigingsmethodes bij het plaatsen van alu dakgoten. In Bellegem (Kortrijk) kunt u rekenen op Vanwael om u de verschillende opties uit te leggen zodat u uiteindelijk de juiste keuze kunt maken.

Aluminium beugel

In de eerste plaats is er de aluminium beugel, die in de kraal van de goot wordt vastgeklemd. Dit bevestigingssysteem is volledig roestvrij en enkel toepasbaar voor de aluminium dakgoot. Dit geeft de dakgoot een zeer modern karakter met strakke lijn.

Binnenbeugel

Voor industriële en agrarische gebouwen wordt er voornamelijk met een binnenbeugel gewerkt, die bevestigd wordt op een boordplank of op een achterliggende houten keper of balk. Maar ook hier moet er soms gekozen worden voor een alternatief.

Als er geen boordplank of keper beschikbaar is, kan de goot door middel van binnenbeugels rechtstreeks op de wandplaat vastgeschroefd worden. Steken de dakplaten te ver over, dan kan het wandelement op de dakplaat geklemd worden door middel van een klembeugel.

Klassieke gootbeugel

Bij de bevestiging met een klassieke gootbeugel wordt de goot gemonteerd met een gootbeugel. Er kan gewerkt worden met een staartbeugel die wordt bevestigd op de dakstructuur of met een renovatiebeugel die bevestigd wordt op de boordplank.

Neem contact op

U wilt wat meer informatie over de verschillende bevestigingsmethodes bij het plaatsen van alu dakgoten? Dakgoten en isolatie Vanwael in Bellegem (Kortrijk) is uw partner voor kwaliteit. Neem gerust contact met ons op.